De Alfa Romeo Arna is een samenwerking met het Japanse Nissan. Emailcontact was er in de jaren 80 nog niet. De Italianen en Japanners besloten na telefonisch contact elkaar te ontmoeten. Het was een warme vrijdagmiddag. De klok wees al richting de 16:00, het weekend klopte net als de Japanners aan de deur. Met vriendelijke gebaren verwelkomden de Italianen onze beleefde Japanners. In gebrekkig Engels besloten ze aan tafel te gaan. Een Italiaan bood de Japanners aan om Limoncello te drinken. Zo beleefd als de Japanners zijn, weigeren ze niks en met een buiging bevestigen ze hun glaasje Limoncello.

Er moest nog serieus gesproken worden over de samenwerking tussen Alfa Romeo en Nissan. Er werd gesproken over de techniek en het uiterlijk. Opeens zei een Japanner tegen de Italianen. “Wij hebben ook iets meegenomen voor jullie.” En een aantal flessen Sake werd overhandigd aan de Italianen. Deze wilden het uiteraard direct proeven en binnen een mum van tijd stonden er 13 lege flessen Limoncello en Sake op en onder de tafel. De sfeer werd steeds gemoedelijker en als snel werden er grappen heen en weer gesmeten.

De tijd vloog voorbij en om 16:51 werden de handtekeningen onder de contracten getekend. Nog 9 minuten voordat het weekend zou beginnen. Aangezien de Japanners echte aanpakkers zijn, begonnen zij direct met de schetsen. De Italianen konden op hun beurt natuurlijk niet op hun luie gat blijven zitten en besloten een motor in elkaar te flansen in 9 minuten. De bel ging om stipt 17:00 en lachend vertrokken de Italianen en Japanners de kroeg in.

Die maandag kwamen de Italianen en Japanners weer samen en bekeken wat ze vrijdagmiddag hadden gedaan. Zo beleefd als de Japanners zijn, lieten ze niet blijken dat ze het een totale mislukking was. En zo trots als de Italianen zijn, deden ze hun haar naar achter en riepen met wilde gebaren “Bello! bello!”

En zo kwam de Alfa Romeo Arna dus op de markt. Met het design van Nissan en techniek van Alfa Romeo. Had dus andersom moeten zijn…