In Nederland vieren wij vandaag bevrijdingsdag. Ik was er zelf niet bij, maar heb gehoord dat het vandaag precies 74 jaar geleden was dat Nederland weer Nederland mocht zijn.

Moet je eens voorstellen dat de Amerikanen in de jaren 40 nog niet zo bemoeizuchtig waren.

Ich hatte jetzt Deutsch schreiben. Niet mijn sterkste vak. Of mijn ouders ├╝berhaupt met hun zwarte haren in het Duitse Nederland mochten komen, was ook maar de vraag geweest. En jij daar als lezer met je Amerikaanse iPhone of Koreaanse Samsung. Die keuze had je dan niet mogen maken.

Gelukkig mogen wij bevrijdingsdag vieren. Vieren dat je naar links mag, tenzij je over een rotonde rijdt. En moet je eens voorstellen dat er geen Honda en Nissan zou zijn in Europa. Daar moeten wij toch niet aan denken?!

Vrijheid is eten wat je wilt, met mensen samen zijn met wie je samen wilt zijn, je mening kunnen geven, lopen waar je wilt, de taal spreken die je wilt, slapen wanneer je wilt, de sport uitoefenen die je wilt, de auto heen sturen waar je wilt, op vakantie gaan waar je wilt en de auto kopen die je wilt. Scheisse, ich habe kein GTR Geld.