Met de zomer in aantocht, worden de halve flessen zonnebrandcrème van vorig jaar en de te klein geworden t-shirts uit de kast getrokken. Vakantiegeld is uitgekeerd en naast nieuwe zomeroutfits wordt er op het Internet driftig gezocht naar een manier om van dat geld af te komen. Hopend op een mooie zomer wordt er massaal gespeurd op cabriolets.

De Mazda MX-5 is een keuze die bijna altijd foutloos is. Mits je natuurlijk geen gek in de buurt heb rondlopen die het niet kan nalaten om zijn handtekening op stoffen daken achter te laten. Mocht je wel zo’n gek in de buurt hebben, dan worden auto’s als de Peugeot 206 CC en de Mercedes SLK opties om te overwegen. Alhoewel de Peugeot eigenlijk nooit echt een optie is voor mannen.

Een echte cabrio voor mannen is te vinden in Japan. Op basis van de prachtige Nissan Silvia S15 heeft Autech een decoupeerzaag gebruikt om het dak te verwijderen. Na het verwijderen van het dak, besluit Autech om een hardtop te fabriceren die in de kofferruimte past. Dit resulteert in een relatief korte daklijn waardoor Silvia’s kont enorm groot lijkt. Door Autechs hardtop lijkt de Silvia een gechopte dak te hebben, en dat is eigenlijk waanzinnig gaaf. Overigens mag je de open Silvia gerust Varietta noemen.

Slechts 1143 Varietta’s zijn er gebouwd van de S15 generatie. Allemaal op basis van de Spec-S zonder turbo. 165 Japanse paarden is genoeg om over de boulevard te flaneren. De SR20DE wordt gekoppeld aan een viertraps automaat of handbak met 5 versnellingen. Selecteer vooral op kleur en staat van de auto. Het kiezen van de juiste matchende kleur kan voor hoofdbrekens zorgen. Uiteraard kan je ook de kleur van het kleppendeksel van de SR20DET of RB25DET swap gewoon aanpassen. Dat maakt het kiezen van de juiste Varietta gemakkelijker.

Ben je te lui om de motor te swappen maar wil je wel turbo rijden? Dan zul je heel handig moeten wezen in de speurtocht op het grote oneindige www. Slecht 603 exemplaren van de Varietta zijn er gebouwd met CA18DET turbomotor. Wel moet je een decennium terug de tijd in. Op basis van de Nissan Silvia S13 heeft Autech 1 van de coolste cabriolets ooit gebouwd.

Welke Varietta je ook koopt van je vakantiegeld plus een plundering van je spaarrekening, wij van Track&Race vinden jou toch wel een eindbaas. Gratis McFlurry voor de Varietta-rijder!