Muziek is een belangrijk element in het leven. Het begint al in de ledikant waar vaak een muziekmobiel boven hangt met diertjes. Ook in films speelt muziek een belangrijke rol. Muziek is sfeerbepalend en kan emoties enorm versterken.

Lexus weet dat als geen ander. Voor de Lexus LFA heeft Lexus de akoestische meesters van Yamaha ingeschakeld. Het geluid van de magische 4 komma 8 grote V10 moet de bestuurder, gelukkige passagier en toeschouwers kippenvel bezorgen.

Lexus klopt niet zomaar aan bij Yamaha. Niet zusterbedrijf Yamaha Motor Company van de motorfietsen krijgt de klus om het geluid van de V10 te finetunen, maar de pianomakers van Yamaha Corporation mogen hun akoestische kennis loslaten op de Lexus LFA.

De samenwerking van Lexus en Yamaha is magistraal. Geen enkele straatauto klinkt beter dan de 1LR-GUE V10 van de LFA. De 560 pk’s die bij 8700 toeren per minuut vrijkomt, is puur pornografisch. De engineers hebben de V10 zo erg geperfectioneerd, dan de motor slecht 0,6 seconden nodig heeft om van stationair naar toerenbegrenzer te gaan. Dit is zo snel dat geen enkele analoge wijzer dit kan bijbenen. Daarom heeft de Lexus LFA een digitaal toerenteller.

Yamaha tovert muziek om in kunst. En kunst wordt door Yamaha getoverd in muziek. Naast het uitlaatgeweld is het geluid van de inlaat en motor van belang om de rij-ervaring naar een hoger niveau te tillen. Het inlaatspruitstuk krijgt speciale ribben en de inzittenden in de cabine van de LFA krijgen via diverse kanalen het prachtige gefinetunede geluid van Yamaha te horen. Zet maar snel Youtube aan om het weekend heerlijk te beginnen.