Spoel even 7.297.868 dagen terug de tijd in en beeld in wat je dan aan het doen bent. Waarschijnlijk pluk je een bes of ren je achter een hert aan met een handgemaakte speer. Vanaf het moment dat je opstaat tot het moment dat je slaapt, ben je alleen maar bezig met eten en het voorbereiden van eten. Hoe anders is het vandaag de dag.

Thuisbezorgd, Deliveroo en Uber Eats doen goede zaken. Vele duizenden snackbars, restaurantjes en andere eetgelegenheden brengen met alle liefde eten naar jouw voordeur. Meestal brengen jongeren met meer testosteron en puisten dan verstand op scooters de gewenste shoarma’s, pizza’s, spareribs of Chinees rond. Deze gevaarlijke groep jonge scooterrijders denken dat de pizzagoden al het overige verkeer tegenhoudt en zien de stad als racecircuit.

Het is dus niet zonder reden dat de bezorgers niet altijd een goede imago hebben. Aan de andere kant schuilt in het vak als bezorger ook gevaar. Al dat andere tuig weet dat een pizzabezorger geld op zak heeft. Helaas worden de bezorgers nog te vaak beroofd van hun geld en met een beetje pech ook van hun eten. Met boze en hongerige klanten als resultaat.

Gelukkig zijn daar oplossingen voor. Draagbare pinautomaten zou een betaalbare oplossing zijn. Alleen zien de rovers dat niet van een afstandje. De Daihatsu Midget is fractioneel duurder dan een pinautomaat, maar zal zich uiteindelijk volledig terugbetalen omdat een pizzabezorger beroven op deze manier wel lastiger wordt.

Reclame maken voor je eettoko is nog nooit zo makkelijk geweest. De hele stad zal met verbaasde ogen naar je rijdende visitekaartje kijken. De Keigave Kei-Truck/Mini-van is een schattige verschijning met zijn lengte van 2 meter 85 en breedte van 1295 millimeter. De 660 cc motor levert 31 pk die je optioneel zelfs over alle vier de wielen kan spreiden. Dus ook in de winter komt je eten veilig en warm aan.

Over warmte gesproken. Airco is naast vierwielaandrijving een optie op de korte optielijst. Mag je spreken van een lijst als er slechts twee opties beschikbaar zijn? Je mag overigens ook nog kiezen tussen een handbak of automaat, de carroserievariant en type injectie. Vergeet bijna een optie die je eigenlijk nooit moet aanvinken. De passagiersstoel is namelijk ook een optie. Maar die moet je echt nooit nemen. Hoe gaaf is het om een eenpersoonsauto te rijden!