In het pittoreske Amsterdam tikt het kwik vandaag de 35 aan. Limburg zal ongetwijfeld nog een tikkeltje willen overdrijven met een paar graadjes meer. 35°C is een on-Hollandse temperatuur die echter geen uitzondering meer is. Vorig jaar hebben wij ook een snikhete en woestijndroge zomer overleefd waarbij veel mensen hun lichamen opnieuw hebben leren kennen. Zelfs je linker kleine teen blijkt zweetporiën te hebben.

Met de minimale 35 graden Celsius vol in je bakkes, verlang je naar ijs. Een Calippo of Raketje zal voor verkoeling en een glimlach zorgen. Totdat het ijsje op je hand smelt… Zoetigheid waar psychopate wespen graag op af stormen en met alle liefde een gevecht op leven of dood met jou aan willen gaan.

Vergeet het likken van het waterijsje. Tanden erin zetten en bijten. Val aan alsof het een mals stukje spareribs is, maar dan tientallen graden kouder. Deze methode om een ijs te verorberen is niet geschikt voor alle tanden. Wat wel geschikt is voor iedereen in alle weersomstandigheden?

De Nissan GTR R35. Met zijn geavanceerde vierwielaandrijving ATTESA ET-S pro (Advanced Total Traction Engineering System for All-Terrain) kunnen alle minimaal 570 paarden hun krachten kwijt over alle vier de wielen. Goed genoeg om 99,86% van alle straatauto’s achter je te laten bij het verkeerslicht. Ook in de sneeuw doet de R35 het goed door zijn vierwielaandrijving. Ligt er in Zweden nog ergens sneeuw? Want dat zou vandaag met 35 graden wel briljant zijn. Oja, morgen wordt het 37 graden Celsius… Tijd voor extra ijsjes en gevechten met irritante wespen.