Kinderen vermaken zich prima met een speelgoedautootje van twee euro. Twee of zelfs drie speelgoedautootjes zorgen voor nog groter speelplezier. Dan is het mogelijk om netjes file te parkeren. Voor de jeugdige slopers, is het naspelen van grote crashes erg vermakelijk. De meeste van ons zullen ongetwijfeld de twee á drie fileparkerende auto’s gebruikt hebben om mee te racen of te driften.Voor circa €6,- heeft een kind al veel plezier.

Als volwassen persoon is spelen met speelgoedautootjes op een mat met een halve stad erop best kinderachtig. Veel vrouwen zullen dat een gigantische afknapper vinden. Niet iedereen heeft genoeg geld om de 1:64 Ferrari’s uit zijn jeugd als 1:1 te kopen. Plezier hoeft niet altijd veel geld te kosten.

Plezier heeft trouwens ook niet veel paardenkrachten nodig. 73 is genoeg om na zes jaar nog steeds aan de onvergetelijke ritten te denken. In 2013 heb ik voor €450 een Mazda 121 Cabriotop gekocht en daar een roadtrip mee gemaakt van circa 5500 kilometer. Het gebrek aan airconditioning heeft Mazda keurig opgelost met een cabriotop. De cabriotop van de Mazda 121 behoort na de verbrandingsmotor en het wiel tot 1 van de meest briljante uitvindingen. Hoe gaaf is dat! Met het dak vrijwel volledig op kunnen rijden in een vierdeurs sedannetje.

380 centimeter is vrij compact voor een auto. En toch heeft gedurende 5500 kilometer geen enkel persoon geklaagd over het gebrek aan ruimte. Sterker nog, achterin zit je het lekkerst! Zelfs langere personen hebben voldoende beenruimte en schaduw is indien nodig ook gemakkelijk op te zoeken. Met drie man 2 weken op stap in de kleine Mazda genaamd Bolhoedje is geen enkel probleem. De kofferbak is ruim voldoende voor een aantal flinke weekendtassen.

Waar de 1.3 motor aan het begin van de vakantie met moeite 140 km/h rijdt, is zijn topsnelheid na twee weken intensief op zijn staart trappen gestegen naar snelheden boven de 170. De bergwegen in de Alpen vereisen een zware rechtervoet en een milieuonvriendelijk toerental. De 73 paarden uit 1995 zijn in het zuiden van Europa weer in topvorm gekomen. Nog nooit is 73 pk en €450 zo leuk geweest. Wil je veel plezier beleven in een auto, staar je dan niet blind op de pk’s en het geldbedrag.