Een persoon uit een auto halen, is makkelijker dan een auto uit een persoon halen. De halve catalogus van Skunk in je Civic stoppen, resulteert na jaren bloed, zweet en tranen in een extra Honda voor de deur om de nodige woon-werk kilometers af te leggen.

Dat is een mooi startsein voor nog meer Honda’s. Maak kennis met Davy Jansen van Pure-JDM-Imports. Uit nieuwsgierigheid, of eigenlijk nieuwsgierigheid als excuus, heeft Davy uitgevogeld hoe je een auto moet importeren uit Japan. Een mooi leertraject volgt waarbij alle gemaakte kosten langzaam maar zeker inzichtelijk worden.

Tijd om de auto’s van Pure JDM Imports onder de loep te nemen. Aftrappen doen wij met de grote onbekende: De Honda Airwave

Honda levert anno 2019 slechts een handvol modellen in Europa. Excuseer, Honda levert in Nederland slechts 4 modellen. In Japan kent Honda al minimaal 4 varianten op de Fit, bij ons bekend als de Jazz. De Honda Airwave is zo’n Fit derivaat. Circa 40 centimeter aan extra ruimte plakt Honda aan de Fit.

S’werelds meest handige achterbank maakt ook zijn opwachting in de Airwave. Als fan van de Magic Seats kan ik niet vaak genoeg benadrukken hoe handig de omhoog opklapbare achterbank is. Een hogere kamerplant, een fiets en flinke tv met doos passen met gemakt tussen de voorstoelen en achterbank. Tevens kan de achterbank ook volledig plat, want de zitting van de bank gaat richting de bodem als de achterbank omlaag wordt geklapt.

Stoere bumpers in combinatie met de velgen maken de normaliter ietwat onopvallende Airwave een blitse verschijning. De Airwave is ook leuk voor de hond achterin, want ook in de kofferbak kan de hond in alle rust naar Tom & Jerry kijken.

Toeren maken, een hoop toeren maken is het devies. De Honda Beat is absoluut niet vies van hoge toerentallen. Doe het dakje open, en laat je zakken in de lage auto. De eerste meters zijn eng, alsof je billen zelf de grond gaan schrapen bij de drempels. Zo laag zit je in de Beat. Wat een geweldige auto! Hier wordt je toch spontaan vrolijk van.

De Honda Civic EG6 van Davy. Een auto die al langer dan een decennium meeloopt in de Honda en tuningscene. Het blijft een pareltje om te zien!

Een absolute tegenpool van de Beat is de Honda Odyssey in Absolute uitvoering. Niet alleen qua kleur, maar vooral qua binnen en buitenformaten. Zeven personen kunnen in stijl en comfort van A naar B reizen. Voorin zit je als een vorst met de Recaro stoelen. Maar ook de passagiers achterin mogen niet klagen. Ook op de derde rij mag je nog genieten van de airco. Daar kan je overigens ook zitten als je ouder dan 8 jaar bent. Wat een gave uitvoering van de Odyssey! En wat zijn de Mugen raamspoilers toch cool.

In Nederland kennen wij de Honda Stream. Maar deze Honda Stream RSZ is ook voor Track&Race een grote onbekende. Ook deze auto is stiekem een zevenzits auto. Voor wie de Odyssey te groot vind, is de Stream RSZ de perfecte kandidaat. Het spoilerwerk rondom geven de Stream een stoere look. Meer JDM dan dit ga je het niet krijgen.

Al deze pareltjes zijn te bewonderen bij Pure-JDM-Imports. En de smoesjes als “Ik wil geen rechtsgestuurde auto rijden” zijn geen smoesjes. Tien minuten rijden is genoeg om te wennen, anders kan je beter de fiets pakken. Dus waar wacht je nog op? Voor het ultieme JDM-gevoel en exclusieve Honda’s moet je aankloppen bij Pure-JDM-Imports.