Het zal niemand ontgaan zijn dat het vandaag heeft geregend. Vele druppels water uit de donkere wolken maken massaal een enorme reis van honderden tot duizenden meters om de bloemetjes en bomen op aarde blij te maken. Natte jassen en zeiknatte broeken zijn de minder blije tegenpolen van de eerder genoemde bloemetjes en bomen. Deze blijven liever droog, totdat ze rondjes mogen draaien in de wasmachine om zich op te frissen met een vleugje vloeibaar bloem.

Ook onze trouwe viervoeters zijn niet altijd dol op regen. Meer kans op wielspin zorgt voor preventief lichtere rechtervoet. Om maar te zwijgen op potentiële aquaplanning en langere remweg als de hemel echt losgaat. Combineer het met zomers semi-slicks en je verlangt naar iets die een dikke middelvinger opsteekt naar de regen.

Een paraplu zal niet bijster veel helpen tegen de regen. Vierwielaandrijving is het magische toverwoord tegen de regen. Daar weten de volgende auto’s uit Japan wel raad mee. Zelfs als de regen over drie a vier maanden verandert in sneeuw, zullen zij jou braaf elke rit droog en veilig naar je bestemming brengen. Al dan niet met een enorme grijns omdat je stiekem toch kan spelen.

Morgen wordt het weer een pleurisdag met veel regen. Blijf positief denken. Denk aan de bloemetjes en bomen, denk aan de STI’s, Evo’s, GTR’s en GT-Fours van de wereld. Hoor je dat vierwielaangedreven turbogeweld al voorbijscheuren in je hoofd terwijl je hoofd weer nat wordt geregend? Fijn he regen ?