Het is weer bijna zo ver. Vele duizenden Nederlanders hebben hun ontslagbrief al klaar liggen om de dag na 1 oktober in te leveren bij hun baas. Het langdurig contract van 30 jaar bij de Staatsloterij heeft uitstekende arbeidsvoorwaarden. Het gebrek aan collega’s, geen dertiende maand en geen vakantie zijn de enige minpunten als je het geluk hebt om een contract te tekenen bij de Staatsloterij.

Met een maandsalaris van €10.000 betekent naast lekkere vakanties ook dat je met regelmaat een nieuwe auto of auto-onderdelen kan kopen. Hier alvast 5 tips wat je kan doen met €10.000 per maand.

Ben je ongeduldig, koop dan van je eerste tienduizend euro een Honda Civic Type-R FN2. Origineel Nederlandse exemplaren met het stuur links en acceptabele kilometerstanden zijn al op te pikken voor je eerste ‘maandsalaris’.

Heb je fractioneel meer geduld en een maand meer zelfbeheersing, dan komt de Toyota GT86 in beeld. Met 200 pk heeft hij 1 pk minder dan de Honda Civic FN2 Type-R, maar zijn achterwielaandrijving en prachtige lijnen maken dat ruimschoots goed.

Tijd voor een feestje! ? De eerste exemplaren van de Honda Civic FK2 Type-R zijn onder de €30.000 gedoken. Met 498 liter bagageruimte hoef je het thuis niet meer uit te leggen. Gelijk halen! Naja, 3 maanden geduld hebben.

Ik kan mij heel goed voorstellen dat jij de Honda Civic FK2 Type-R te opzichtig vindt. Wil je toch een leuke hothatch zonder constant aangestaard te worden, dan is de Hyundai i30N de perfecte kandidaat om jou dagelijks met een glimlach naar werk te brengen. 1 tip, schuif alvast een groot gedeelte van dat bedrag alvast naar de verkopende partij aangezien je het volledige bedrag van €40.000 pas in januari bij elkaar heb gespaard. Anders wordt de belastingdienst blij van jouw spaarcenten die ze extra gaan belasten.

Of je maakt de belastingdienst toch eventjes blij en je spaart 8 of 9 maanden. Mijn tip is 9 maanden wachten en in de tussentijd een setje Volk Racing TE37’s deze kant op laten verschepen. Erg verleidelijk… Of toch even in de huidige GT86 rijden en wachten op de Tweede generatie GT86.