Carl Benz is een man die wij als automobilist allemaal moeten vereren. Zo niet, dan mag je gerust de rest van je leven met je fiets, paard of benenwegen je kilometers afleggen. Carl Benz is namelijk de man die ons de allereerste auto heeft gegeven.

Vrijwel de hele wereldbevolking kent het merk Mercedes Benz. Het is al vele decennia lang het merk dat staat voor status, luxe, kwaliteit en duurzaamheid. Kwalitatief heeft Mercedes op technisch vlak de laatste 15 jaar wel eens wat steekjes laten vallen, desalniettemin mag het merk nog steeds als betrouwbaar bestempelen. Het is niet zonder reden dat Taxi-chauffeurs graag in Benzen rijden en je veel minder Audi’s en BMW’s ziet rijden met een Taxi bordje op het dak.

Onder de autoliefhebbers krijgt Mercedes nog wel eens de nodige kritiek te verduren. Het zou minder sportief zijn dan BMW. Maar Mercedes heeft ook een ander doelgroep dan BMW. Alhoewel ze met de succesvolle A-klasse steeds meer dertigers (willen) aanspreken.

Mercedes heeft een rijke geschiedenis als het om sportieve auto’s gaat. Denk aan de SLR McLaren, SLS, 300SL Gullwing en de AMG GT die zelfs in Pikachu-geel mooi is. Ook de brute M-concurrent genaamd AMG’s van de burgerauto’s mogen er wezen. Van vol profiel tot nul profiel in zeer korte tijd met de Black-Series. Het is allemaal pure DNA van Mercedes Benz. Mercedes Benz is net als Lexus, Cadillac en Bentley schizofreen op een goede manier.

Ik ben van mening dat Mercedes Benz meer credits moet krijgen. Alles met BMW vergelijken is onzin, alsof een 2-serie enorm sportief is of de BMW i8 ook maar in de buurt komt van de AMG GT. Want op het vlak van supercars heeft BMW naast de bejaarde Z1, de minder succesvolle Z8 en noch vlees noch vis i8 geen enkele auto die met de eerder genoemde supercars van Mercedes kunnen meten. Dus een beetje respect voor de opa der opa’s van de autowereld. ?