Als klein jongetje huppel je, net niet tegen rennen aan, bij de Bart Smit direct de autootjes. Een gedeelte hangt vol met verpakkingen met daarin autootjes. Vaak van de merken Matchbox, Bburago of Hotwheels. Aan de andere kant van de wereld huppelen de Shinji’s en Akio’s vrolijk naar de Tomica autootjes.

Tomica is al 50 jaar lang een begrip. Het maakt niet alleen kinderen en volwassenen blij met kleine speelgoedautootjes, maar je kan ook volledige steden en werelden bouwen met Tomica. Voeg dat samen met heerlijke Japanse liedjes en je begrijpt wel waarom veel kinderen en volwassenen dol zijn op Tomica. Je eigen droomstad bouwen met je droomauto’s, of het nou een Nissan GTR betreft of een Mazda CX5. Tomica heeft een breed assortiment aan modellen. Nieuwe auto’s komen aan bod, maar ook auto’s uit het verleden rollen nog van de fabrieksband van Tomica.

Spelen met Tomica is niet alleen spelen met speelgoed. Spelen met Tomica stimuleert en verbreed de verbeelding van kinderen. Aangezien Tomica al meerdere generaties mee loopt, zal het de band tussen kind en ouder versterken. Met eigen ogen heb ik gezien hoe iedereen met een glimlach op de Tomica stand rond loopt op de Tokyo Motor Show. Tomica verbindt generaties.

Hartelijk gefeliciteerd met je 50ste verjaardag Tomica. Op naar de volgende 50 jaar jonge en minder jonge kinderen blij maken! ?