Idealiter vier je elke dag van het jaar vakantie. Heerlijk uitslapen, ontbijten met een tosti of croissantje en daarna de auto instappen om de hooligan uit te hangen. Helaas kost het croissantje en de benzine geld. Daarom werken wij en mogen de meeste van ons de titel loonslaaf aan zichzelf geven.

Van maandag tot vrijdag lever je snel zo’n tien uur van je dag in, inclusief de reistijd, om aan je zuurverdiende centen te komen. Sommige mensen geven dat geld maar zuinigjes weg. Die bewaren het geld voor de belastingdienst. De belastingdienst kan je beter op een andere manier sponsoren, namelijk met het kopen van een auto.

Alfa Romeo laat vandaag maar liefst twee manieren zien om snel van je geld af te komen en de belastingdienst flink blij te maken. De naam GTA keert terug met de Alfa Romeo GTA en Alfa Romeo GTAm. Als extremere versies van de standaard al extreme Alfa Romeo Quadrifoglio, zijn de nieuwe GTA gebroeders ronduit vulgair. Alitalia leent de vleugel uit aan de Guilia GTA. Ongespoten wielkastverbreders, centrale uitlaten gepositioneerd tussen zeer brute diffuser en centerlock wielen vertellen ons dat de Guilia GTA en GTAm serieuze auto’s zijn. Met 500 exemplaren en 500 stuks mag je spreken van gelimiteerde oplages. Onder meer door lexaan ramen en een heel assortiment aan carbonnen onderdelen zoals het dak worden beide GTA’s maar liefst 100 kilogram lichter dan de reguliere Guilia Quadrifoglio.

Waar je normaliter bij het kopen van een nieuwe auto een bosje bloemen krijgt, geeft Alfa Romeo de gelukkige eigenaar van de nieuwe Guilia GTA en GTAm een heel ander cadeau. Alfa Romeo geeft jou namelijk een racehelm, volledig racepak van Alpinestars en rijtraining bij Alfa Romeo Driving Academy cadeau. Je Guilia GTA/GTAm krijgt een autohoes van Goodwool cadeau.

Tip van Track&Race. Neem de GTAm. Alfa Romeo verwijdert dan de achterbank en maakt een mooie plekje vrij voor je racehelm. Een perfectere trackdayauto is er haast niet. Met de Alfa Romeo Guilia GTAm kan je vrijdagmiddag een halve dag vrij nemen om vanaf de Randstad in 3,5 uur richting de Nürburgring te knallen, om vervolgens nog wat rondjes te rijden met de Toeristenfahrten. Dit kan je zelfs doen met een maat. Ruimte zat voor de helmen, racekledij en twee weekendtassen. Probeer dit maar in een Porsche 911 GT3 RS te stouwen. De Alfa Romeo Guilia GTAm is nu al 1 van de coolste auto’s van het nieuwe decennium!