Het kwik tikt dit weekend op veel plekken in Nederland het getal 20 aan. Dit betekent veel leuke auto’s en motoren die uitgelaten worden op de door Corona lege wegen. De perfecte auto voor deze mooie dagen is de Toyota Soarer Aerocabin.

Anno 2020 is te hard rijden bijna geen optie meer. Voor de maximaal toegestane 100 km/h heb je geen 500 pk nodig. 243 pk is perfect om mee te cruisen. De 3 liter 6 in lijn 7M-GTE turbomotor levert dit vermogen aan de 4 traps automaat. Perfect om in rust en sereniteit 100 km/h te rijden.

De airco hoeft zelfs met 20 graden niet aan. Met een druk op de druk schuift het dak richting de kofferruimte. Je buurman zal verbaast opkijken als je met zongebruind armen en hoofd de auto parkeert, want hij heeft nooit gezien dat de Toyota Soarer Aerocabin een heuse cabrio is. Of targa. Geef het een naam.

Het dak kan in ieder geval open en je krijgt als het ware 2 auto’s voor de prijs van 1. Een coupe en een targa-achtige cabrio in 1. Als dat geen leuk nieuws is voor de op koopjesjagende Hollander! Minder goed nieuws is zijn prijs, gezien zijn beperkte oplage van 500 stuks zal de 31 jarige Soarer Aerocabin niet voor een prikkie op te halen zijn.