Geschiedenislessen worden veelal overheerst door vaak vijandelijke overnames en veel jaartallen. Een proefwerk Geschiedenis maken is geen kwestie van willekeurige jaartallen gokken, want dan kan je er zo 362 jaar naast gokken. Echter, er is geen geschiedenis ingewikkelder dan die van Nissan. Aangezien ik geen geschiedenisleraar ben zal ik jullie de namen Datsun, Kenjiro Den, Rokoru Aoyama, Meitaro Takeuchi, DAT Jidosha & Co., Ltd en Kaishinsha Motor Car Works besparen. Net als alle bijhorende jaartallen overnames en fusies. Scheelt weer gokken bij je toets.

Beter ga je gewoon naar de Nissan Headquarter in Yokohama, niet ver van Tokio vandaan. Daar kan je onder andere genieten van een oude Silvia en Skyline. Ook twee volledige R35 GTR’s staan daar te pronken. Een derde R35 GTR heeft nooit zijn koets en interieur mogen ontvangen van Nissan. Nissans volledige line-up is te zien in de Nissan HQ. Helaas ben ik vergeten foto’s te maken van de meeste auto’s.

1 van de absolute hoogtepunten van de Nissan HQ is een muur dat volledig is gewijd aan Nissans geschiedenis. Van de Datsun 12 Pheaton tot de Nissan GTR uit 2019 in de schaal 1:43. Naast oude modellen in het klein, staan er ook enkele modellen uit het verleden in het groot in Yokohama. Waaronder een elektrische en dakloze President en guitig blauw pick-upje. Zij aan zij met een spacy conceptauto uit de toekomst.

Naast de auto’s van Nissan is er een hoekje voor de kinderen. Er stonden niet alleen meerdere racestoelen met arcadekast en Gran Turismo voor de jeugd, maar ook educatieve spellen voor de jongere kinderen. Voor de shopaholics heeft Nissan ook een afdeling met leuke merchandise. 6 maanden na het bezoeken van de Nissan HQ heb ik nog steeds spijt dat ik de racehandschoenen van Nismo niet heb meegenomen. Leukere souveniertjes kan je vinden!