Het raam staat open, een lekker briesje komt aangenaam de auto in. Het briesje zorgt in samenwerking met dansige deuntjes voor een glimlach op je gezicht. Plots voel je iets opkomen vanuit je tenen. Met 1 vloeiende beweging draait je hoofd het raam uit richting de achterwielen. Haaaaaaa-tttsssjjooeeee klinkt het met 116 gemeten decibels.

De aarde lijkt even stil te staan. Door de nies-shot heeft de auto een kortstondige boost gekregen van minimaal 125 pk. De arme autobanden zoeken wanhopig naar grip en op het moment dat de banden er klaar voor zijn, is de Ferrari 488 gezien en komt de Ferrari door de nies-shot niet meer in de buurt. Echte mannen rijden met nies, niet met NOS. ???

Thuis aangekomen van de adrenaline-rit komt de realisatie keihard binnen. Die constante onbedoelde nies-shots veroorzaakt door hooikoorts is niet goed voor mij, mijn gezondheid en rijbewijs. Daarom probeer ik jaarlijks in de maand mei te schuilen in Hong Kong of Japan. Helaas is dat dit jaar niet haalbaar door 1 of ander virusje. Gelukkig hebben wij de foto’s nog.