Liegen over je Curriculum Vitae gebeurt vaker dan je zou denken. Zo hebben enkele Japanners in de jaren 90 gelogen over hun opleiding boekhouding. Alles om binnen te kunnen komen bij een multinational als Mitsubishi. Geld spenderen van een ander is leuk en makkelijk. Vooral makkelijk. En leuk.

De boekhouders van Mitsubishi hebben in de jaren 90 toestemming gegeven voor auto’s als de 3000GT, Eclipse, Lancer Evolution, Legnum VR4, Galant VR4, FTO en de knotsgekke RVR Hyper Sports Gear R. Auto’s die anno 2020 boekhoudkundig onmogelijk zijn, tenzij de marketing of raceafdeling van het bedrijf de betreffende auto als homologatiemodel of halocar wilt gebruiken.

De RVR Hyper Sports Gear R heeft niet alleen een lange naam, maar is ook een totaal overbodig model dat wij in Europa kennen als allang vergeten Space Runner. 250 pk uit de 4G63 uit de Lancer Evolution moeten de MPV binnen 7 seconden naar de in Nederland geldende maximale snelheid stuwen.

In Nederland kan je bepaalde excuses niet gebruiken om de RVR Hyper Sports Gear R te kopen. Het is niet de meest ideale gezinsauto als je ook echt daadwerkelijk kinderen hebt. De kinderen moeten namelijk aan de linkerzijde van de auto instappen. Om ze nou eerst de weg op te sturen om vervolgens in te laten stappen, is niet perse pedagogisch verantwoord. Aan de rechterkant schittert de portier achter door afwezigheid.

Of je liegt de boel bij elkaar, net als de boekhouders van Mitsubishi die de RVR Hyper Sports Gear R hebben goedgekeurd. Vergeet thuis niet te melden dat de MPV ook behoorlijk veilig is met de vierwielaandrijving. Of je zegt dat je een Mitsubishi Space Runner koopt voor een zacht prijsje. Als je toch in de zweem van leugens wilt blijven hangen…