Gras is groen, Skyline R34 GTR’s zijn blauw, wortelen zijn oranje, Ferrari’s zijn rood, bananen zijn geel en Type-R’s zijn wit. Of toch niet altijd? Persoonlijk vind ik bananen het lekkerst als ze nog groen zijn. En geel wordt enorm gedoogd bij een Honda Integra DC2 Type-R, helemaal in JDM uitvoering.

Phoenix Yellow, oftewel Y-56 voor de geïnteresseerden, is fabrieksaf alleen voor de Integra DC2 Type-Rx bestemd. Honda maakt de wereld al sinds 1995 mooier met de Integra DC2 Type-R. De meeste DC2 Type-R’s hebben een laagje van de legendarische en meest verantwoorde Type-R kleur Championship White gekregen. Vlak voor het nieuwe Millennium in zou gaan, knalt Honda de Type-Rx de wereld in. Naja. Japan dan. Alleen de JDM variant van de Integra krijgt de Type-Rx uitvoering met optioneel de knalgele Phoenix Yellow laklaag.

De huidige Honda’s hebben zeer weinig opties om uit te kiezen. Hoe anders is het als Integra kopers twintig jaar geleden hun Integra DC2 Type-R mogen samenstellen. De kuipstoelen van Recaro zorgt al voor veel hoofdpijn. Lekker knalrood doen, of iets conservatiever in het donkergrijs/licht-zwart. Of gewoon helemaal leip doen met de gele Recaro’s. Het mag. De Honda Integra DC2 Type-Rx kan het prima hebben!