Sale! 50% korting. Opruimingskorting. 2 halen voor de prijs van 1. Uitverkoop! Dat zijn kreten die je vaak bij bijvoorbeeld de Kruidvat kan tegenkomen. Gelijk een voorraad shampoo of tandpasta halen, want het scheelt dan serieus de helft van de prijs. Helaas werkt het bij auto’s niet zo. Zie jij het al voor je, koop een Honda Civic Type-R en krijg er een Honda Jazz bij.

Geduld is van belang als je binnen de Nederlandse grenzen woont en een Honda Civic Type-R wilt rijden zonder je nier te hoeven verkopen. In 2015 en 2016 hebben een handvol enthousiastelingen om en nabij de €50.000 betaald voor de dan gloednieuwe Honda Civic FK2 Type-R.

Een paar grijze haren verder, kan je dezelfde Type-R kopen voor de helft van de nieuwprijs! In 4,5 jaar tijd stromen de veelal uit Duitsland geïmporteerde Civic Type-R’s de Nederlandse markt in om de prijs te drukken. Zeg nou zelf. Is €25.000 niet een fantastische deal voor een 4,5 jaar oude hothatch met 310 pk, 499 liter aan bagageruimte en bovenal een voormalig-wereldrecordhouder. De FK2 Type-R heeft de concurrentie flink wakker geschud met de razendsnelle rondetijd op de Nürburgring.

In dat opzicht mag je de Honda Civic FK2 Type-R bij het rijtje Nissan Skyline R33 GTR en Nissan R35 GTR scharen. Ook zij hebben in hun segment records verbroken op de befaamde groene hel met respectievelijk de eerste rondetijd onder de 8 minuten voor gewone in massa geproduceerde productieauto’s (in 1995) en rondetijden waarvan de Bugatti Veyron alleen maar kan dromen.

Wacht eens even. Het is nog een beetje vroeg, maar wij mogen de Honda Civic FK2 Type-R nu al uitroepen tot icoon. Sla dus nu je slag en koop een icoon voor de helft van de prijs!