24 uur lang maken raceauto’s uit de hele wereld de mooiste racegeluiden in het pittoreske Le Mans in Frankrijk. Alhoewel het geluid van de legendarische Mazda 787B nooit meer geëvenaard zal worden door wie dan ook. Dat zal voor altijd de lekkerst klinkende auto zijn op de 24 uurs race van Le Mans.

Nissan heeft in 1995 twee R33 GTR’s gestuurd om de eveneens prachtige 6 in lijn roffel de Franse lucht in te sturen. De door de Group N vastgestelde 406 pk’s uit de RB26DETT’s hebben hun best gedaan tegen Ferrari F40’s en McLaren F1’s. Eindigen op de tiende plek en 5de plek in zijn klasse is Nissans beste resultaat. Niet slecht als je bedenkt dat 4 McLarens de top 4 hebben bezet.

Alhoewel Nissan geen prijs heeft gepakt met de Skyline R33 GTR, trakteert Nissan wel op 188’s cadeau’s. In 1996 is kortstondig een speciaal model te koop bij de Nissan dealer. 86 exemplaren van de Skyline R33 LM en 102 exemplaren van de Skyline R33 V-Spec LM. Waarbij de letters LM uiteraard voor Le Mans staan.

Alle 188 exemplaren zijn gespoten in Champion Blue. Wellicht een knipoog naar de nationale kleur van Frankrijk. Blauw of niet. De Skyline R33 LM is een gave auto met een knipoog naar 1 van de gaafste races ter wereld. Dus zet de tv of stream aan en geniet van de 24 uurs race van Le Mans.