Hoe heerlijk zou het zijn om slechts 2 of 3 dagen gewekt te worden door je wekker, per week of voor de luiwammesen per maand. Helaas betaalt het eten op je bord zichzelf niet en moet er toch gewoon gewerkt worden voor de keiharde knaken. Tenzij….. Tenzij je vanavond de droomsalaristrekking wint van de Staatsloterij.

Met €10.000 netto per maand kan je een hoop leuke dingen doen. Zoals je wekker de deur uitschoppen. Maar stel dat, en dan zeg ik stel dat. Stel dat je blijft werken als je de droomsalaristrekking van €10.000 per maand voor 30 jaar lang wint. Stel dat je het wint en blijft werken. Wat zou je van dat geld kunnen doen zonder dat de belastingdienst gaat meegraaien?

Boven de €30.846 betaal je vermogensbelasting. Om ervoor te zorgen dat de belastingdienst niet kan profiteren, moet je dat geld toch uitgeven. Aangezien de belastingdienst kijkt wat er op 31 december 2020 op je rekening staat, is het handig om voor die tijd je geld in verstandige auto gerelateerde zaken te steken. Je hebt dus slechts 3 maanden tijd om dat te doen. Wij zijn geen financieel adviseurs, maar willen jou graag van de beste welgemeende adviezen voorzien.

Ben je helemaal platzak en kom je zelfs met het winnen van de prijs niet aan de €30.846 op 31 december, dan kan je beter geld pompen in je huidige auto. Een setje Work Emotion ZR10 velgen in 18 inch komt als snel neer op een bedrag tussen de €1600 en €1800, afhankelijk van de breedte, kleur en bijhorende accessoires zoals centercaps en ventieldopjes. Een set verse plakkerige semi-slicks is zo weer €600. Een uitlaatspruitstuk, race-katalysator en ITB’s verfraaien de motor, het geluid en de beschikbare paardenkrachten. Bestel nog een aantal onderdelen uit Japan en de eerste €10.000 is eruit gevlogen.

Nu bestellen is als het meezit ruim voor de zomer van 2021 lekker rondrijden. Wees de eerste in Nederland en geniet van de Honda S660. Je mag toch nergens meer harder dan 100 km/h. Als je toch maar 100 km/h mag rijden, doe het dan in een auto die zelfs bij 40 km/h een grijns op je gezicht gooit. De 660cc grote turbomotor gromt en blaast achter je rug, blij om alle 64 peekaa’s op de achterbanden los te laten.

Heb je veel zelfdiscipline en is het fysiek en mentaal haalbaar om gedurende oktober en november geen cent uit te geven, dan mag je iene miene mutte tien pond grutte doen. Kies maar tussen de Mazda RX7 Spirit R Type A in het blauw en de Nissan Skyline R33 GTR. De Mazda RX7 is een auto die je eigenlijk niet kan haten, tenzij je een milieuactivist bent. De RX7 blinkt nergens echt in uit, tenzij het over toerental en hoog brandstof en olieverbruik.

In tegenstelling tot de sympathieke Mazda RX7 kent de Nissan Skyline R33 GTR wel veel bashers. De auto is te lomp en zwaar vergeleken met de Skyline R32 en R34 GTR. Maar ze vergeten doodleuk dat de R33 GTR 20 seconden sneller over de Nurburgring gaat dan zijn voorganger Skyline R32 GTR. Twintig seconden! In 20 seconden kan je de strip op de achterkant van de Donald Duck zo goed als volledig lezen. De prijzen van beide auto’s zitten in de lift, dus naast het ontlopen van de vermogensbelasting is het ook nog eens een uitstekende investering!