Het kopen van een nieuwe auto is voor veel mensen een leuke gebeurtenis en een moment om naar uit te kijken, uitgezonderd het aftikken van de factuur. Jaren heb je keihard gespaard voor je nieuwe auto, voor de frequente bezoekers van www.trackandrace.nl is het uiteraard je droomauto. Tenzij je een pekelauto koopt voor de 8 winterdagen in Nederland. Dan volstaat een Toyota Aygo uitstekend.

Vandaag is Toyota Nederland met zeer goed nieuws gekomen. Je krijgt een pekel-Aygo bij aanschaf van de nieuwe Yaris GR. Toyota heeft de verwachte vraagprijs van dik €60.000 verlaagd naar €50.495. Onderhandel goed met de plaatselijke Toyota dealer en wellicht krijg je er een spiksplinternieuwe Aygo bij als je €60.000 neerlegt op de balie.

De 1.6 turbomotor stoot dus minder milieu-onvriendelijke gassen uit als verwacht. Hierdoor valt de BPM behoorlijk lager uit. Jippie! 🥳 Wel moeten wij in Nederland de ‘verlaagde’ BPM in perspectief zetten. Net over de grens bij onze zuiderburen, koop je dezelfde Toyota Yaris GR voor €36.600. Dan krijg je witte kentekenplaten in plaats van gele kentekenplaten. En dat maakt het behoorlijk zuur. Achja. Wij hebben hier betere wegen dan in België, alhoewel de Yaris GR als echte WRC-machine graag door en over kuilen en bobbels springt.