Wij verzoeken u vriendelijk om straks om stipt 00:00 twee minuten stilte te houden voor alle Europeanen met een beetje bloed in hun benzine. Na de aankondiging van Nissan om de nieuwe 400Z en GTR niet in Europa te leveren, besluit Subaru dat ook voor de nieuwe en tevens tweede generatie BRZ.

Onze gedachten gaan naar autoliefhebbers uit Europa. Het gaat een enorm gemis worden. Alhoewel wij in Nederland waarschijnlijk nog geen 37 exemplaren op geel kenteken zullen gaan zetten. Maar toch. Wij worden door de idioterie van de EU beperkt in onze keuzes. Helaas is de automobilist een zeer makkelijk prooi voor de heren uit Brussel en af en toe Straatsburg. Alsof een aantal Subaru BRZ’s of Nissan 400Z’s meer uitstoten dan al die politici met hun gereis van Brussel naar Straatsburg…. Alsof 200 gram uitstoot co2 een wereldramp is. Alsof 76 decibel geluid zo storend is dat de grazende koeien zodanig in de stress laten schieten en korter gaan leven wegens hartproblemen. Over uitstoot gesproken…

Neen, neen, neen en nog eens neen. Grrrr…. Hoe langer wij hierbij stilstaan, hoe meer wij in onze gedachten de Jesse’s en Greta’s van de wereld met plezier zien stikken in een groen spruitje.