Paraskevidekatriafobie klinkt als het ultieme woord voor galgje. De spelers zullen bijna gegarandeerd opgehangen worden omdat ze simpelweg het woord niet kennen. Paraskevidekatriafobie is de fobie voor vrijdag de dertiende. Bijgeloof of misschien echte pech zorgen ervoor dat mensen wereldwijd zich op vrijdagen die op de 13de dag van de maand vallen, zich extra angstig opstellen om domme pech te voorkomen. Dat er dan een vogel op je hoofd poept, heb je dan gewoon op je af geroepen.

In veel landen gebruiken ze het getal 13 bijvoorbeeld niet voor verdiepingen van flatgebouwen. Fun fact: In Hong Kong gebruiken ze naast het Westerse pechgetal 13, ook het getal 14 niet voor gebouwen. Fonetisch klinkt ‘14’ als de woorden ‘zeker dood’. 13 heeft dan weer een positieve betekent. 13 lijkt in het Kantonees op ‘zeker leven’.

Bijgeloof of niet. Op vrijdag de dertiende kunnen er ongelukkige dingen gebeuren. Ook in de autowereld heb je ongelukkige auto’s. 1 van de bekendste voorbeelden is de Honda CRX in het geel. Barbados Yellow oftewel geel met kleurcode Y49.

Naar verluid hebben er radioactieve stoffen in de verf gezeten. Sommige bronnen vermelden opgelopen ziekten bij de werknemers van Honda door de Y49 laklaag. Mede hierdoor zou er een vloek over gele Honda CRX’en heersen. Na twee jaar gele CRX’en om bomen, onder vrachtwagens, zonder aandrijfassen en uit sloten gevist te hebben, neemt Honda de gele CRX uit productie.

Is de Honda CRX in het geel echt vervloekt of het is gewoon domme pech? De CRX heeft achter nauwelijks gewicht waardoor hij tailhappy kan zijn en zo bomen kan knuffelen. Zouden de kopers van gele CRX’en extra sportief rijden en daarmee alle pech op hun afroepen? Of is het gewoon elke dag vrijdag de dertiende voor de gele CRX-rijders.