65 jaar is een mooie leeftijd om met pensioen te gaan. Alhoewel tegenwoordig pensioengerechtigden pas na hun 67ste met pensioen mogen. Gelukkig zijn deze mensen vaak nog erg vitaal en kunnen ze genieten van hun leven na een leven vol hard werken. Dat Toyota niet menselijk is maar autolijk, blijkt wel uit de Crown.

Na 65 jaar mag de Toyota Crown nog steeds niet met pensioen gaan. De vernieuwde facelift van de 15de generatie Crown is nog niet zo lang geleden tentoongesteld aan de wereld. Ook in Japan willen ze blijven genieten van luxe en weelde. Perfect voor pensionado’s en hardwerkende lui die na een zware werkdag in alle rust en comfort naar huis willen reizen.

Al 65 jaar staat Crown synoniem voor luxe. Van 1955 tot 1971 is de Crown geen Toyota, maar een Toyopet. Vanaf 1971 mag de Crown zich officieel Toyota noemen en komt dan ook met een hele coole coupe. De Coupe komt zelfs een 2.6 liter grote 6 in lijn. Dat klinkt als heerlijke ingrediënten voor een stoere coupe.

De vierde Crown krijgt in Japan de bijnaam Kujira, oftewel de Walvis. In het Japans klinkt het beter dan in het Nederlands. Eigenlijk is het te bizar dat de MS75 Crown Coupe met 2.6 liter motor relatief onbekend is gebleven in de tuningwereld. Dit pareltje verdient meer aandacht! Kroontje af voor de Crown 👑