Een schoolrapport vol met 8’en, negens en enkele tienen. Met de Chaser scoort Toyota in de jaren 90 vrij hoog op het gebied van driften, rijden, geluid, vormgeving en is het een zeer geliefd jongetje in de klas. Als de Chaser in 2001 wordt afgelost door de Verossa, verschijnen er dikke dikke dikke onvoldoende op de rapporten van Toyota. De Verossa is 1 van de schuldigen, net als zijn kleinere broertje Prius.

De 1JZ met 280 pk blijft een hoog rapportcijfer scoren, het geluid van de 6 in lijn verdient een 10. Echter, op het gebied van vormgeving krijgt de Verossa een dieptrieste onvoldoende. Een krappe twee krijgt de Toyota Verossa, alleen maar vanwege zijn vier deurgrepen en Toyota logo. Anders heeft de Verossa gewoon een 1 gekregen.

Driften gaat nog steeds goed met de achterwielaangedreven Verossa. 26.054 driftgekken hebben de Verossa nieuw bij de Netz dealers afgehaald. Overigens heeft de Verossa wel een prachtige naam. De naam Verossa komt uit Italië en bestaat uit de woorden Vero en Rossa. Als autoliefhebber weet jij natuurlijk ook dat Rossa ‘rood’ betekent. Vero komt echter niet voor in Italiaanse menukaarten en ook niet in de kleurenpallet van Ferrari. De waarheid -Vero- is hard voor Toyota. Alleen de naam Verorossa, de 1JZ en de bandensporen op het asfalt zijn mooi aan de Verossa.

Na nog geen drie jaar trekt Toyota de stekker uit de Verossa. Wat een gedrocht. Maar eigenlijk is hij door zijn lelijkheid ook wel half cool, zeker met 1JZ motor onder de kap en spinnende banden aan de achterkant.