Zeg je RB26DETT, dan zeg je automatisch ook Nissan Skyline GTR. De RB26DETT heeft echter ook uitstapjes gemaakt. Zoals in een familieauto genaamd Nissan Stagea 260RS. Maar ook in een Japanse supercar.

Bij de naam TommyKaira zal bij veel mensen een belletje gaan rinkelen. De torenhoge spoiler op de Nissan Skyline R33 GTST a.k.a. TommyKaira M25 schiet nu kneiterhard door je gedachten. Ook is TommyKaira losgegaan op diverse andere Skylines, Impreza’s, Fairlady’s en gebruik onze grote vriend google maar voor de rest van de door TommyKaira aangepakte auto’s.

Wat als je een carrosserie maakt van carbon en een chassis van aluminium. Dan krijg je een auto van 1000 kg. Wat als je een RB26DETT kietelt en die motor achter de bestuurder plaatst? Dan krijg je een 550 pk sterke vierwielaangedreven TommyKaira ZZII. Kan je de koppeling en gaspedaal op de juiste manier bedienen, dan moet je vanaf stilstand in 3,3 seconden op 100 km/h zitten. Rijd je in Duitsland en zijn je ballen net zo groot als de remmen van de TommyKaira ZZII, dan sjees je met 338 km/h voorbij al het andere verkeer op de Autobah, of de A7.

Helaas is het bij een prototype gebleven. Maar wat zou het een sensatie zijn geweest als TommyKaira wel was doorgegaan. TommyKaira is net na het tentoonstellen van de ZZII in handen gekomen van Autobachs Seven en zijn de auto’s van TommyKaira verder gegaan als ASL. Autobacs Sports Car Laboratory heeft de Garaiya RS01 nog steeds niet uitgebracht. Zonde. Zelfs in 2021 zal dit pareltje nog indruk maken. Laat staan in 2001!