Track&Race is ontstaan uit liefde voor Japanse auto’s en autorijden. Met name sportieve auto’s die met plezier richting de 8000 en misschien wel 9000 toeren per minuut willen brullen. Van 600 pk sterke Nissan GTR’s tot 64 pk coole kei-cars á la Suzuki Cara. Zolang het maar snel, leuk of eigenzinnig is, keuren wij het goed.

En toch krijgt de Toyota Probox een eigen blog en plekje op de website. Het is de ultieme anti-auto uit Japan. Pretentielozer dan de Probox ga je ze niet tegenkomen. Standaard krijgen consumenten de Probox mee met stalen 13 inch velgen. Light Truck LT165R13 banden of 165/80/13 banden op een semi-moderne auto is ongekend. Zelfs de instap Dacia Logans rollen op 185/65/15 de fabriekspoorten uit.

Waar de Toyota GT86 en Supra in samenwerking met een conculega puur gericht is op rijplezier, heeft Toyota gewoon bij Daihatsu aangeklopt voor een saaie auto die van binnen en buiten wel tegen een klein stootje en viezigheid kan. Perfect voor de kleine ondernemer. Perfect voor de tofu-bezorger, maar ook perfect voor de sushichef die s’ochtends vroeg zijn tonijn op de Tsukiji vismarkt ophaalt. De hardwerkende Japanner zoekt dan niet altijd een mooie GT86 om zijn beroep uit te oefenen, maar zijn veel blijer met hun Probox.

Moet je eens voorstellen. Een tonijn van dik 200 kilogram en een lengte van 1,5 meter wil je niet achterin een GT86 gooien. Je hart maakt een minder enthousiast sprongetje als er een lading ijsklontjes de bekleding nat of vuil maakt. Een lekker ritje in de avond of weekend maken in de GT86 met aanwezige visgeur in de auto is gewoon niet zo prettig. Bij de Probox weet je voor het tekenen van de koopovereenkomst dat de Probox vies mag worden van binnen.

De Toyota Probox is een heerlijke anti-auto. En dar maakt de Probox steeds cooler en cooler. Vooral met een setje Watanabes, Volk Racings of een ander leuk setje velgen. In Nederland zullen veel mensen geen vocht van tofu of tonijn in hun auto vlekken, maar setjes gebruikte velgen met banden ophalen doen wij maar al te graag. En dan het liefst voor een mooi prijsje. Dat wil je toch ook zorgeloos in je auto willen gooien? Precies. De Toyota Probox is ook leuk voor de autoliefhebber.