Tuning heb je in alle soorten en maten. Van het finetunen van de motor en perfect afstellen van het onderstel, tot de aerodynamica verbeteren voor straat en circuitgebruik. Sommige tuners verkopen hun onderdelen wereldwijd. Andere tuners tunen alleen de auto’s en brengen geen zelf gefabriceerde onderdelen op de markt.

Het merk A’PEXi kennen jullie ongetwijfeld van onder andere de ECU’s, uitlaatsystemen en inlaatsystemen. Sinds 1992 een begrip in Japan en ver buiten hun landsgrenzen. Iets minder bekend van A’PEXi is hun auto met de naam A’PEXi A450 GT.

Het lijkt erop dat A’PEXi gewoon een Nissan Skyline R32 GTR een maand lang heeft opgesloten met een Honda Legend. Met als resultaat een liefdesbaby. De RB26DETT moet 1 turbo inleveren. Onder de naam RB26DET levert de A450 GT zoals zijn naam ook suggereert maar liefst 450 pk. De beroemde Nissan Skyline R32 achterlichten heeft A’PEXi kennelijk voor goed geld verkocht, en monteert het de achterlichten van de Honda Legend. Wat er voor gruwelijke dingen aan de voorkant is gebeurd, blijft onbekend. Geen idee wat A’PEXi heeft bezield.

Ondanks zijn buitenaards lelijke voorkant of het verloochenen van zijn afkomst, is de A’PEXi A450 GT eigenlijk best wel heel erg cool. Slechts 3 stuks heeft A’PEXi gebouwd, dus mocht je er 1 tegenkomen die te koop staat. Sla snel toe en haal wat exclusiefs in huis.