Iemand die een ooglidcorrectie of haartransplantatie laat uitvoeren, ziet er direct een beetje anders uit. In grote lijnen lijkt die persoon nog op de persoon voor de behandeling. Maar toch. Het is gewoon even wennen. Denk maar aan de nieuwe look van ex voetballer Dirk Kuijt. Even wennen, de oude Dirk ziet er sympathieker en frisser uit.

Zo ook met de nieuwe Toyota GR86. In grote lijnen, zoals de carrosserie-vorm, het dak en de raampartijen lijken onveranderd identiek aan de uitgaande GT86. De grootste veranderingen zijn de koplampen, gewijzigde bumpers, andere zijschermen, dikke zijskirts en achterlichten die van de Honda NSX NC1 afgeplukt lijken te zijn. De eerste online kennismaking was niet bijster positief. Wat heeft Toyota gedaan!!

Wij zijn nu een paar maanden verder en Japanse tuners als HKS, Blitz, Tom’s en Greddy hebben de eerste exemplaren van de GR86 aangepakt. Dikke moddervette velgen met dito verlaging maken de GR86 af. Her en der wat extra spoilerwerk en wow! Wat is de Toyota GR86 toch gaaf!

Het is even wennen, maar de nieuwe Toyota GR86 is gaaf. En dat met een sterker hart in het vooronder. Eindelijk kan de 86 met zijn 230 standaard paarden Skoda’s met een dieselmotor achter zich laten. Poe! Het is even wennen, maar ik wil de GR86 wel hebben hoor!