Je hoeft na vandaag geen huidig wereldkampioen Yann Ehrlacher, viervoudig wereldkampioen Yvan Muller, ex-wereldkampioen Thed Björk of racewinnaar Santiago Urrutia te heten om je een racer te voelen in een Lynk & Co.

3 wereldtitels heeft de Lynk&Co 03 al binnengehengeld. Tweemaal als constructeur en eenmaal ook bij de racers. 350 pk mogen de TCR auto’s in de WTCR hebben. Voor op straat achten de jongens van Lynk&Co en Cyan Racing dat 265 pk en 380 nm wel genoeg is. Michelin Pilot Sport 4S banden, Akebono remmen, Bilstein onderstel en splitter en spoilerwerk maken het geheel af.

Helaas niet zo heftig als de 528 pk sterke concept die als snelste voorwielaangedreven auto over de Nurburgring is gegaan. 7 minuten en 20 seconden heeft er op de stopwatch gestaan bij de engineers van Cyan Racing. Dat is bijvoorbeeld sneller dan de Ferrari Enzo, Lamborghini Aventador 700-LP4 en zelfs 20 seconden sneller dan de Bugatti Veyron!

Hoe snel de 265 pk sterke productie Lynk&Co 03+ Cyan Edition over de Ring gaat, is nog niet bekend. En of dat ooit bekend gaat worden, is nog niet bekend. Want de Lynk&Co 03+ Cyan Edition is alleen voor de Chinese markt bestemd. Zonde!