Control C, Control V. Een foto van Internet kopiëren en plakken in Paint. Embleempje met je muis selecteren, control C en dan control V. En tadaa, de nieuwe Subaru Levorg kan dan ook in de verkoop gaan als WRX Sportswagon.

De onfraaie WRX in sedan uitvoering krijgt geheel in de oude Subaru Impreza-stijl ook een station broertje. Subaru laat ditmaal de naam ‘Plus’ vervallen en introduceert de naam Sportswagon. Zoals hierboven vermeld een 1 op 1 kopie van de nieuwe Subaru Levorg.

Waarom mensen voor de nieuwe WRX Sportswagon gaan? 275 pk en 350 newton meter koppel is een mooie verkoopargument. Ook de Labrador kan mee achterin, in tegenstelling tot de normale WRX.

De nieuwe Levorg moet het vooralsnog doen met 174 pk uit de 1.8 boxermotor. Met de nieuwe WRX Sportswagon heb je precies 101 pk meer door de 2.4 boxermotor. Het is alleen wachten op de Levorg STI die 300 pk heeft, dan is de WRX Sportswagon in 1 klap irrelevant.

Zal Subaru aan kannibalisme doen of hoopt het op Stevie Wonder-achtige mensen die een Japanse stationwagen willen die 365 dagen per dag door alle weersomstandigheden en wegen kan rijden?