Autorijden is vrijheid. Helaas hebben enge mannen en akelige wijven in pak in Den Haag besloten dat je tegenwoordig overdag maar 100 kilometer per uur mag rijden. Even doortrekken naar 9000 toeren per minuut in de derde versnelling betekent al een dure prent.

Gelukkig hebben wij in Nederland en België nog wel wat leuke circuits liggen waar je waar harder dan 100 km/h mag rijden. Daar kun je onbeperkt hard gasgeven en bléren. Naja, tot 95 db mag je bléren. Been there, done that met 97 db.

Enfin. Alleen racen is ook zo saai. Een vriend meenemen is gezelliger. Met 2 trackauto’s naar het circuit het circuit rijden? Dat is een mogelijkheid. Een autoambulance waar twee auto’s op passen is ook een optie. Je wilt toch wel in comfort kunnen reizen en een extra set (semi)slicks mee kunnen nemen.

Met een trekgewicht van 3855 kg is de Infiniti QX56 een goede optie. De 5,6 liter grote V8 levert 400 pk en dat is voor een luxer gemaakte Nissan Patrol meer dan genoeg. Daar kan je prima een Honda Integra DC5 Type-R en Toyota GT86 achter hangen.

Indien gewenst kan je naast je race-buddy ook 5 man personeel meenemen. Of crewleden om het vriendelijk te houden. Iemand moet de koekjes en koffie regelen, en ander persoon houdt de starttijden en dergelijken in de gaten. Personeelslid 3 kan de banden op de juiste spanning houden en personeelslid 4 houdt de ramen schoon. Nummer 5 kan als nietsnut een beetje rondkijken.

De Infiniti QX56 is de perfecte auto voor mensen die met hun raceauto trackdays willen rijden. Na het racen kan je in rust en comfort naar huis rijden, terwijl de stoelen je billen en rug verwarmen. En je bent niet zo 13 in een dozijn als een Dodge Ram.