In de jaren 90 had je naast Frank Rijkaard, Ruud Gullit en Marco van Basten ook nog een ander goed drietal. Supra, MR2 en Celica waren de Japanse musketiers die wij ook in Nederland kennen. Eigenlijk waren ze niet met ze drieën maar met ze vieren. Want de AE111 is in mijn ogen nog toffer dan de Supra.

Enfin. Anno 2021 hebben wij uitzicht op de nieuwe GR86, een nazaat van de AE86 en dus ook de AE111 en is de Supra gewoon de Supra. Toch gaan er al jaren geluiden dat Toyota het oude drietal sportauto’s weer wil herinneren. Supra, MR2 en Celica, excuus AE86/GT86/GT86. Celica fans van weleer kunnen hun GT-Four met gerust hart inruilen voor de GR Yaris.

Toyota en Lexus hebben van de week maar liefst 16 nieuwe studiemodellen laten zien. En geel-oranje-goudachtige creatie die wel eens een (elektrische?) middenmotor kan hebben, precies zoals de MR2 uit de jaren 90. Dit kan geen toeval zijn. Toyota gaat het straks weer gewoon flikken. Kunnen we Akio Toyoda een staande ovatie geven?

En wat te denken van de zilverkleurige sportauto met een oneindige motorkap? Dat kan zomaar eens de nieuwe L f*cking F gaaf A zijn. Whoopwhoop!