De Tokyo Motor Show komt er weer aan. Tijd voor de autofabrikanten om te teasen. Dat Toyota de laatste jaren heel erg goed bezig is, dat blijkt wel met de GR Supra, GR Yaris en GR86. Geruchten van de nieuwe MR2 gaan de hele wereld over. Kan het nog beter worden? Naast de GR Corolla schijnt er ook nog een nog hetere Yaris te komen.

En toch heeft Toyota nog meer in petto voor mensen die van sportieve auto’s houden. Toyota laat 1 plaatje zien van de GR GT3 Concept. GR is logisch, want Gazoo Racing en past mooi in lijn van de andere sportievelingen. Concept is gewoon concept, nog niet helemaal productierijp. En nu het spannendste gedeelte, GT3.

GT3 is een raceklasse, een hele serieuze raceklasse. De koningsklasse van de normale straatauto’s met heftig spoilerwerk, maar nog wel normaal genoeg om even naar de Albert Heijn te rijden om boodschappen te doen. Racen in de GT3 klasse doet Toyota met de Lexus RC F. Zal de GR GT3 Concept het stokje van de RC F overnemen of blijft het bij een concept?

Het is nog even gissen. Maar zodra de deuren van de Tokyo Motor Show open gaat voor publiek, zal Toyota wel meer laten zien van de GR GT3 Concept. Laten we hopen dat er ook echt mee geracet gaat worden, want dat betekent dat hij ook in productie gaat. Aan de andere kant wachten wij nog steeds op de Hypercar van Toyota…