Denk je aan hybrides, dan zorgen diep verstopte maagzuren bij veel autoliefhebbers voor minder aangename en ongegronde gedachtes. Maar een hybride hoeft niet altijd een Toyota Prius of Honda Insight te zijn. Als je het woord hybride gaat definiëren, dan betekent hybride gewoon twee soorten die elkaar hebben gekruist. Zoals een hybride auto met benzinemotor en elektromotor. Of een tijgerin die een wilde nacht met een leeuw heeft gehad en het kleintje zo een lijger genoemd.

In 1972 experimenteert Datsun met een coupe en pick-up truck. Het resultaat is de Datsun UN620. Half coupe en half pick-up. Inclusief bruikbare achterbank en een neus die met geknepen ogen zelfs een beetje doen denken aan de Nissan Skyline GT-R uit dat tijdperk.

Dit is de ideale auto voor Bonsai-planters. Of chefkoks die zelf hun tonijn willen ophalen bij de visveiling. Maar anno 2022 zou ik persoonlijk alleen maar naar meetings rijden met de Datsun UN620, na 50 jaar mag de UN620 wel van zijn welverdiende pensioen genieten.