Ga eens lekker op de bank liggen, tv en radio uit. Doe je ogen dicht, ontspan en droom weg. Je droom gaat richting Gotemba, onder de rook van de Mount Fuji in Japan met roze bladeren van de kersenbloemen. Het is niet februari 2022 maar je bent het jaar 2000 beland. Je iPhone 13 bestaat helemaal nog niet en in je linker broekzak tref je de Nokia 3210 aan met het briljante spelletje Snake. In je andere broekzak heb je de sleutel van een 1 jaar oude Nissan Silvia S15. Tot zo ver gaat het goed.

Bij thuiskomst wacht je Japanse vrouw genaamd Natsumi op jou met heugelijk nieuws. Er is een tweeling op komst! Blijdschap heerst. Maar dan begint het te tollen in je hoofd. Twee kinderstoelen passen nog prima op de achterbank van de Silvia S15. Maar een dubbele kinderwagen gaat wel problematisch worden in de kofferbak. Moet de Nissan Silvia S15 weg voor de twee koters die over 8 maanden het levenslicht gaan zien?

Voor Jiro Modaal is het vaak wel afgelopen met de pret. Doei Silvia, doei SR20DET! Maar niet gevreesd, in 2000 bestaat de Qashqai met 1.6 motor en 114 pk nog niet. Voor een ruime gezinsauto met een beetje power kan je ook bij Nissan aankloppen. 280 pk om exact te zijn. De SR20DET van de S15 die je zojuist heb ingeruild bij de Nissan dealer, wordt geüpgraded naar een sterkere SR20VET motor. Helaas zit je wel vast aan een automaat met vier verzetten. Achja, Keiichi en Koji zitten in hun luiers toch niet te wachten op Initial D acties op de wegen in Hakone. Nog niet. Want een lekkere fles melk geniet dan nog hun voorkeur.

Met 280 pk op alle vier de wielen is de Nissan X-Trail GT wel een veilige keuze voor je gezin. Een beetje tunen en je trekt misschien wel de Silvia S15 eruit. Niemand die het verwacht van een X-Trail. In 2000 niet en ook in 2022 niet.

Terug naar 2022. Wakker worden. In plaats van de zoveelste Subaru Forester met turbo uit Japan inporteren, kan je ook een Nissan X-Trail GT uit Japan halen. Lekker undercover rondtuffen door Nederland zonder ook maar 1 keer gespot te worden op pagina’s als JDM Gespot. Hoe heerlijk is dat. Maar dan wel de meeste Honda Civics eruit rijden.