De derde en huidige generatie Mazda 6 maakt het straatbeeld al sinds 2013 mooier. Een snelle rekensom laat zien dat de Mazda 6 al 9 jaar op de markt is. Zijn opvolger is al concept, studiemodel en showcase al jaren te zien op autoshows. In 2023 of 2024 moet het zo ver zijn, dan mag de vierde generatie Mazda 6 in productie gaan.

Maar voor het zo ver is komt Mazda met de nieuwe gelimiteerde Mazda 6/Atenza MPS! Helaas alleen voor de Japanse markt. 300 stuks van de Atenza MPS kunnen vanaf vrijdag 1 april om 10:00 plaatselijke tijd besteld worden bij de Japanse Mazda-dealers.

Naar verluid komt de 2.5 liter Sky-Activ X motor onder de kap met een turbo en een elektromotor die 60 pk’s naar de achterwielen moet sturen. 300 pk op alle 4 de wielen moet de Mazda Atenza MPS in 5,5 seconden naar de 100 sturen. Meer informatie maakt Mazda morgen bekend. Dat wordt een heel leuk afscheidscadeau!

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.