Shoppen, het zal maar je hobby zijn. Toch zijn er vooral veel vrouwen die urenlang kunnen kijken naar schoenen, tassen en kledingstukken. En bij winkel 28 erachter komen dat de schoenen uit winkel 1 toch wel het mooist zijn. Honderden zuurverdiende euro’s worden zo in een middag van je bankrekening afgeschreven, en dat voor kledingstukken die vaak met prijskaartje jarenlang in de kast blijven verstoffen.

Een fan van shoppen ben ik niet. Maar ik heb wel een lievelingswinkel. Namelijk de Autobacs! Vergeet de UP Garages met voornamelijk tweede hands spullen, als autoliefhebber en ook als man zijnde kan je heel lang door de Autobacs slenteren. Ook de vrouwelijk autoliefhebbers kunnen hun ei volledig kwijt in de Autobacs.

Ook al kan je geen woord Japans lezen, de vele Japanse autotijdschriften zijn gewoon cool om doorheen te bladeren. Elk door Japanners gewaardeerd model heeft wel een maandelijkse of kwartaalse tijdschrift. Zo hebben modellen als bijvoorbeels de Impreza, Evo, GTR, RX7, S2000, NSX, Jimny, Copen en S660 een eigen blad.

Ben je niet zo’n leespersoon, dan kan je bij de auto-onderdelen terecht. Van turbo’s en uitlaatsystemen tot audio en velgen. Geen Autostyle of JR-achtige praktijken, maar velgen van Works en turbo’s van HKS kan je in de winkel bekijken. Of wil je liever kijken stoelen bekijken van Recaro of Bride. Is je budget niet toereikend genoeg om al dat moois mee te nemen? Dan kan je ook prima Autobacs verlaten met Automotive kleding. Wie wilt er nou geen Recaro jasje of Nismo trui.

Autobacs is in ieder geval mijn favoriete winkel. Daar shop ik graag. Mocht je een keer in Tokio zijn, vooral langs de Super Autobacs gaan.