Een seizoen lang op 1 race na elke race winnen in de 300GT klasse, dat is een prestatie om trots op te zijn. Toyota en TRD eren de MR2 met een speciale uitvoering. Zijn naam is de TRD 2000GT. Een behoorlijke last om te dragen als je de naam 2000GT mag dragen.

35 exemplaren hebben de TRD widebody kit van Toyota gekregen. Sommige bronnen spreken van 37 exemplaren, dit kan echter niet geverifieerd worden. 35 of 37 stuks, beide getallen maken van de TRD 2000GT een uiterst exclusieve auto.

Ruim tien centimeter extra laat de meetlint zien als je zijn heupen van links naar rechts opmeet. De extra 5 centimeters zorgen dat er voldoende plaats is voor de 8,5J brede TRD Alumi K velgen aan de achterzijde. 245 millimeter brede banden moeten ervoor zorgen dat de 225 tot 500 pk’s het asfalt goed kunnen vinden.

225 tot 500 pk hoor ik jou denken. Wat is het nou? Alle 35 gelukkig kopers van de TRD 2000GT kunnen bij aanschaf van de TRD 2000GT bij de Toyota dealer de catalogus van TRD openslaan en aanwijzen welke onderdelen ze op hun nieuwe bolide willen. De TRD 2000GT is helemaal naar eigen smaak te bouwen bij Toyota Technocraft. Voor de fans van atmosferische motorblokken, is de 2.2 grote motor een optie. Net als de 3S-GTE motor met turbo die zich graag naar 500 pk laat kietelen. Zolang je budget maar toereikend genoeg is om zoveel mogelijk TRD goodies aan te vinken in de TRD catalogus.

Er rijden veel replica’s rond van de TRD 2000GT met de volledige widebodykit. De echte hebben een officiële TRD chassisnummerplaatje. Wil je een unieke auto die over 10 jaar heel veel geld waard is, dan moet je vanavond nog op zoek gaan naar een originele TRD 2000GT. Succes met de zoektocht!