Bij de naam K20 denk je automatisch aan de hoogtoerige 2 liter grote VTEC motorblokken van Honda. En toch gaat dit stukje tekst niet over de 9000 toeren vol emotie en genot. Maar over een elektrische auto uit China die de naam K20 draagt.

Van 0 naar 100 kilometer per uur in 4,7 seconden. Dat kan met de 217 elektrische paarden die richting de achterwielen worden gestuurd. Rondom de Qiantu K20 hangen de aura’s van auto’s als de Toyota Cera, Honda CR-Z, Peugeot 508 en Honda CRX Del Sol. Een vreemde maar zeker wel leuke creatie die op een volle lading maar liefst 500 kilometer ver kan komen. Mits je niet elke bocht driftend doorkomt en niet alle Type-R’s en GTi’s uitdaagt.

Track&Race is geen medium voor elektrische auto’s. Wij distantiëren ons van elektrische auto’s en moedigen het injecteren met hoge octaan benzine zelfs toe. Maar vanwege de coolheid van de Qiantu K20 maken wij voor deze ene keer een uitzondering. Dit is duizend keer beter dan een zoveelste 47 in een dozijn elektrische SUV uit China. Dit is samen met de TommyKaira ZZ EV de coolste EV ooit gemaakt. Kom maar door!