Bij veel auto’s is het logisch. Championship White hoort op een Type-R, tenzij het een Mugen RR is. Dan kan je alleen Milano Red kiezen. Subaru is blauw, Toyota AE86 hebben de bekende panda-kleuren en Mitsubishi 3000GT’s zijn raar als ze een keer niet rood zijn. Bij een Nissan Skyline R34 GTR kleur je hem in gedachten automatisch Bayside Blue. Maar ook Millenium Jade en Midnight Purple staan enorm cool bij de Skyline R34.

Maar bij zijn voorganger Nissan Skyline R33 heb je niet echt 1 kleur die bij de auto hoort. De technologie is in 1995 over het algemeen nog niet zo ver dat lakkleuren superüber cool zijn en een legendarische status kunnen bereiken. De meeste Skyline R33’s zijn wit, grijs of zwart. Op wat smurfblauwe LM exemplaren na, zijn er weinig funky kleuren verkrijgbaar. Wie goed graaft, kan wel eens 1 van de 2510 in de kleur Midnight Purple tegenkomen.

Midnight Purple is een kleur die je in het echt moet zien. Op foto’s komen ze zelden tot hun volledige recht. Midnight Purple heeft als basis een donkerpaarse lak. Meng rood, violet en blauw parelmoer in de juiste hoeveelheid als ‘basis’ parelmoer. Vervolgens voeg je er wat zwart en blauw aan toe om de kleur wat donkerder te maken. Een beetje helder mengbindmiddel met een vleugje rood violet om het geheel wat paarser te maken. Als finishing touch een blauw-achtige groentint en je hebt een supermooie Midnight Purple LP2 lak.

Vergeet de gare fotocamera’s en zelfbenoemde fotograven. Start gewoon de RB26DETT en geniet van de 6 in lijn met twee turbo’s. Naast het geluid geniet je stiekem van de Midnight Purple die je op de motorkap ziet. Misschien is Midnight Purple toch wel DE Skyline R33 kleur!