Gave autodealers met de tofste auto’s heb je in elk land. Sommigen zijn gespecialiseerd in Japanse auto’s, anderen autodealers hebben vooral contact in het Italiaans met Ferrari of Lamborghini. Van nieuwe auto’s tot klassieke auto’s die staan te glimmen in de vaak duur uitziende showroom.

Naar mijn mening staat s’werelds gaafste autodealer in Hong Kong. Contempo Concept HK Motors heeft heel veel mooi speelgoed staan. De auto’s die zij verkopen, zijn niet gloednieuw bij de importeur besteld. De auto’s die bij Contempo Concept op voorraad staan, zijn zorgvuldig uitgezocht en ingekocht.

Een Mazda RX-7 is geen normale RX-7, maar een RX7 Spirit R Spec A. De BMW M3 van de E36 generatie is geen reguliere M3, maar een M3 Evolution. Wie wilt shoppen voor een youngtimer, kan bijvoorbeeld een Mercedes Benz SL60 AMG kopen bij Contempo Concept. Gewoon een tikkeltje specialer dan een reguliere M3 of SL.

Wie genoeg centen heeft om bij Contempo Concept zijn of haar droomauto te kopen, weet dat je naast teveel geld moet achterlaten ook een droomauto in nieuwstaat mag ophalen. Ja, Contempo is duur. Zo staat er een in oplage gelimiteerde Mugen RR te koop voor 1.380.000 HKD, in Nederlandse euro’s is dat €171.600. Exclusief verscheping, belastingen en invoertaxen. Of wat te denken van een Nissan Skyline R34 GT-R V-Spec 2 met 18.900 km op de teller. Voor omgerekend €308.400 mag je hem meenemen naar de haven.

Naast veel geweld uit Japan, kan je bij Contempo Concept ook terecht voor een Ferrari SF90 Stradale Assetto Fiorano uit 2021 met 817 kilometer op de teller. Voor 9.990.000 Hong Kong dollar mag je die auto op jouw naam laten zetten. In euro’s is dat maar liefst €1.231.044 en 2 eurocent. Ook liefhebbers van klassieke Rolls Royce’s en zelfs een Jaguar Mark V Drophead Coupe uit 1951 kunnen aankloppen bij Contempo Concept.

Wie genoeg geld heeft voor zijn droomauto, moet gewoon een kijkje nemen bij Contempo Concept. Ze detaillen en reinigen niet alleen de buitenkant en het interieur. Maar zorgen met dry-ice ook dat de bodems weer net zo schoon is als de auto’s dertig of vijftig jaar geleden in de fabriekshal van de autofabrikant. Zo mierenneukerig als ze zijn, speuren ze door heel Japan en het Internet naar nieuwe onderdelen. Deurpanelen, schakelpookhoes en stuurwielen worden zonder al te veel twijfel vervangen door gloednieuwe exemplaren.

Helaas zal Contempo Concept in de toekomst steeds minder dikke JDM’ers kunnen aanbieden door de nieuwe wetgeving van Hong Kong. Sla dus snel toe als je een fabrieksnieuwe Japanse auto wilt halen.