Voor de meeste mensen is het kopen van een auto een leuke en spannende activiteit. Leuker dan bijvoorbeeld het kopen van een schoen en spannender dan het bestellen van een menu bij de McDonalds. En toch koop je vaak iets wat voor 90 á 95 procent je smaak is. Zo hadden de veters iets langer gemogen en bij de burger mieter je de plakjes augurken direct uit de half lauwe burger.

Toyota geeft kopers de kans om hun droomauto zelf samen te stellen. Een auto personaliseren is erg belangrijk voor tuners en tuning liefhebbers. Zo worden standaard velgen vaak diep in de schuur verstopt, worden de originele stoelen richting zolder getrapt en beland de uitlaat in de kliko. Voor de mensen die een Toyota GR86 RC kopen, hoeven vaak niet lang te wachten op de ‘overnight parts from Japan’. De GR86 RC wordt vooral in Japan en Hong Kong verkocht.

De Toyota GR86 RC is met de huidige wisselkoers omgerekend €1645 goedkoper dan de luxere SZ. Dat is genoeg voor een setje Work Emotion ZR10 velgen in 18” en 9 of 9,5J breed. Of een setje Recaro kuipstoelen om op trackdays beter te zitten. Een verstelbaar schroefset is ook een welkome versterking om nog harder en speelser door de bocht te kunnen knallen.

n principe moet de RC ook lichter zijn. Een radio of überhaupt een navigatiescherm schitteren door afwezigheid. Er worden twee loze speakers gemonteerd in de GR86 RC en isolatie in de voorportieren en achterklep worden geminimaliseerd. Dan kan je extra genieten van de Unequal Lenght uitlaatspruitstuk van bijvoorbeeld HKS of Tomei, helemaal in combinatie met een volledig uitlaatsysteem van dito merken. Dan klinkt de GR86 toch wel als muziek in de oren. Dank je wel Toyota voor het aanbieden van de RC.