190 pk uit een atmosferische achttienhonderd motor, dat klinkt als hoogtoerig en rijplezier. De 2ZZ-GE motor zal veel mensen bekend in de oren klinken. Auto’s als bijvoorbeeld de Toyota Celica T-Sport van generatie T23, Toyota Corolla T-Sport, Lotus Elise en Lotus Exige hebben de 2ZZ van Toyota met bemoeienis van Yamaha in het vooronder of tussen de achterwielen.

In 2001 zijn turbo’s alleen weggelegd voor sportieve sportauto’s en een woord die ik liever niet noteer op de website. Het begint met een D en eindigt op iesel. Om de Toyota WiLL VS optimaal te benutten, moet je richting de 7600 toeren per minuut. Dan laat de 2ZZ alle 190 paarden los. Heb je nog een fractie meer geduld en nog meer genieten van de atmosferische motor, de toerenbegrenzer grijpt pas in bij 8200 toeren per minuut.

De Toyota WiLL VS is een redelijk onbekende onder het grote publiek. Slecht 14.985 exemplaren zijn er tussen 2001 en 2004 afgeleverd door de Toyota dealers in Japan. De Toyota Will VS is het krachtigste WiLL product. WiLL schrijf overigens met tweemaal hoofdletter L.

WiLL is een merk opgericht door 7 Japanse bedrijven. Onder andere Panasonic, Asahi brouwerij, Kao corporation en Toyota behoren tot de 7 bedrijven die achter WiLL staan. WiLL is opgericht om jongeren aan te spreken. Zo heeft Asahi een WiLL sweet brown beer en Panasonic fietsen en Minidisc. Allemaal wat hipper en cooler dan normale biertjes, fietsen en Minidisc. Voor de lezers die na 2000 zijn geboren, een Minidisc heeft in de jaren 00 bestaan als compactere alternatief voor de Discman. Voor de opkomst van de MP3 speler was je helemaal hip met een Minidisc.

Lang heeft WiLL niet mogen bestaan. Tussen augustus 1999 en juli 2004 hebben jeugdige Japanners de WiLL producten kunnen kopen in de winkels en dealers. Wil je een leuk stukje nostalgie kopen, ga dan snel op zoek naar een Toyota WiLL VS. Want een biertje uit 2004 is vast niet meer te zuipen.