Track&Race houdt van autorijden. Met een zware voorkeur voor auto’s die uit Japan komen. Maar stiekem zijn wij ook trots op Neerlands trots Donkervoort. Voor het eerst sinds mensenheugenis komt Donkervoort weer met een geheel nieuw model. De Donkervoort F22 is vandaag aan de wereld tentoongesteld.

De F22 staat niet voor een raceklasse of het vermogen die het eventueel kan hebben. F22 staat voor de naam van Joops kleindochter die in 2022 geboren is en de naam Filippa op haar paspoort heeft staan.

Mocht je 1 van de 75 gelukkigen zijn die de F22 dagelijks mag uitlaten. Ga voor elke rit wel eerst goed naar de wc. Elke gram telt. Vooral als je 470 of optioneel 500 pk loslaat op de 750 kilo’s. 750 kilogram! Tegenwoordig weegt een Toyota Aygo al minimaal 940 kilogram. 750 kg is echt een superlichtgewicht, dus jouw tot drol verteerde broodje pindakaas heeft zeker wel invloed op het rijden.

Met een lege darm kan je in 2,5 seconden vanaf stilstand naar 100 km/h vliegen. 5 seconden later zit je alweer op de 200 km/h. Wie vrij baan heeft kan met 290 km/h Audi RS3’s inhalen. Overigens is de Audi RS3 ook het slachtoffer van de Donkervoort F22. Want Joop zorgt ervoor dat er ladingen motorblokken uit Ingolstadt gehaald worden.

Wat een gaaf apparaat heeft de Donkervoort gemaakt. Daar mogen zij trots op zijn. En wij als Nederlanders uiteraard ook! 🚗💨