In steden als Amstelveen rijden alle hippe moeders van kinderen met namen als Puk, Maan, Noah en Levi of in een bakfiets, of in een Volvo station. Een Volvo 240 als de moeder een beetje hippie is en een V70 voor de modalere Amstelveense moeder.

Voor de Amstelveens moeders die niet aan dat stereotypisch beeld willen voldoen, maar toch hun Puk en Noah niet voor lul willen zetten, heeft Nissan een alternatief. Gewoon vooruit inparkeren in je eigen oprit en alle logo’s demonteren en alle Amstelveense moeders zullen denken dat je ook een Volvo hebt.

Maar stiekem heb je met de Nissan Stagea Autech Axis 350S een Nissan Skyline in Volvo V70 jasje. De welbekende VQ35DE motor uit de Nissan 350Z en Nissan Skyline V35 zorgen ervoor dat de achterwielen 280 pk moeten verwerken. Te laat van huis vertrekken is dus mogelijk met de Stagea. Driftend de schoolplein oprijden behoort tot de mogelijkheden om ervoor te zorgen dat Puk en Noah geen ‘Te laat’ briefje hoeven op te halen bij de conciërge.

Net als zijn voorganger plakt Nissan er een lelijke neus op. Handige Harry’s kunnen waarschijnlijk het front van een Nissan Skyline R34 afslijpen om de welbekende Stagea neus met Skyline koplampen en bumpers te creëeren. Of je laat de Stagea Autech Axis 350S gewoon zoals het is. Want met 167 gebouwde exemplaren in 2004 is het wel een exclusief model.