Wat was dat een geweldig event en wat hebben wij daar genoten! Veel nieuwe gezichten gezien waarvan ik die al een aantal weken via de app sprak. Jongens (en dame), was erg gezellig!

De dag begon wat als verward, moe, weinig slaap. Maar eenmaal op Assen kreeg je toch een bom vol energie. Stukje spanning voor het onbekende maar ook gewoon plezier.

Eenmaal bij TT Assen kregen we een sticker in welke sessie groep we zouden zitten. Daar bij een tent aangemeld en een formulier gekregen welke getekend moest worden. Even gewacht en toen konden we naar de coureurs briefing. Daar iedereen ontmoet en we konden al snel beginnen.

Flink wat geweld stond al te wachten in de pitstraat. Ook mijn pareltje stond ertussen. Vol spanning en enthousiasme met mede coureurs staan praten. Wat bleek? Niels, de agent van Wegmisbruikers stond met een BMW I8 achter mij, mooi staan ouwe hoeren… en niet veel later kregen we het signaal dat we een demo ronde zouden rijden. Toen we terug de pitstraat in kwamen stonden de families van ernstig zieke kinderen al klaar om een prachtdag te beleven.

De eerste ronde ging eigenlijk al erg lekker, alleen stom stom stom, misschien iets wat overmoedig, te hard een bocht in gegaan dus de auto ging alle kanten op. Ik heb hem prachtig kunnen redden met flink wat controle en kon gelijk door knallen. Het jongetje naast me vond dat toch geweldig terwijl ik met zweet in mn bilnaad zat ?.

Daarna een lieve mevrouw naast me die dit jaar HEEL HARD wou gaan. Ze was vorig jaar bij een man op aardige leeftijd ingestapt en dat viel toch wat tegen. Ik trek de auto vol open en mevrouw begon te gillen, dus ik half geschrokken gevraagd of het toch wat rustiger moest… nee mocht wel zoals het ging want het was toch wel heel leuk en gaaf. Op sommige stukken toch even vragen aan mij hoe hard we gingen “oooh.. 140, 150, 160, 170…..” en die blik was veel waard.

In de tweede sessie een oma bij mij in de auto, ze wou maximaal, tsja u vraagt, wij rijden… Deze heeft ook genoten. Na een Porsche en een paar BMW’s ingehaald te hebben zegt ze “oh joh dit is een Honda!?” HEERLIJK!

Voor de kinderen was er eigenlijk te veel om te doen. Zo was Defentie, Politie en Brandweer op het terrein met activiteiten en mochten de kinderen zelfs mee rijden met loeiende sirenes en flitsende lampen. Ook stonden er gigantische Amerikaanse trucks waar ze mee mochten en vlogen er 2 helikopters in de rondte. Een tweetal banen met karts en er was een gigantische plaza om lekker te kunnen genieten in het zonnetje met een hapje en een drankje.. uiteraard met een groot podium met dj!

We waren trouwens vol lof over het eten, een hamburger, drankje, frietje of salade was 1 muntje (a €1,50 maar coureurs kregen 6 muntjes vergoeding). Dit ten opzichte van andere events op circuit was het belachelijk goedkoop voor de goede kwaliteit.

Helaas waren er wel wat tegenslagen. De FK2 van Lucas ging in noodloop draaien waardoor hij weg ging naar de tuner. Bleek een stomme storing te wezen die vaker bij FK2 voor komt. Gereset en hij kwam weer terug, precies op tijd voor zijn tweede sessie nog mee te kunnen rijden.

Ik ben na Against Cancer naar Andy gereden om daar nog even wat te eten en te chillen. Toen zijn we nog even naar Marciano gegaan voor zn verjaardag. Toen ik ‘s avonds naar huis ging ben ik verkeerd gereden en draaide ik in het volle duister om, helaas heb ik hier een stoepbandje over het hoofd gezien midden op de weg en is er een scheur ontstaan in mijn carterpan. Mijn lieve ouders zijn tegen begin van de nacht mij op komen halen in Kampen en hebben mij naar huis gesleept. JULLIE ZIJN TOPPERS!

Vandaag de auto bekeken en het is echt de carterpan. Dus vandaag maar een nieuwe bestellen en gelijk maar een upgrade erbij mee ?

Al met al een geweldige ervaring, pracht dag, rode kop als boei en lichtelijk uitgedroogd ?? Iedereen erg bedankt voor de gezelligheid, hulp en dergelijke ??????

Tot volgend jaar!? ???