Op een winterse zondag in februari 1919 wekken de kerkklokken de inwoners van Assen. Tijd om braaf naar de kerk te gaan en zo min mogelijk te doen. Zondag is immers rustdag voor hardwerkend Nederland. Zondag 10 februari 2019. De zondagse kerkbezoeken zijn ingeruild door rustverstorende motorgeluiden en Honda’s met een oranje diagonale blok.

Dat moeten de mannen en auto’s van KWH Racing zijn! Vele wekkers zijn afgelopen zondag vroeg afgegaan om getuige te zijn van de Grand opening van KWH Racing. Vanuit alle hoeken van Nederland hebben Honda fanaten hun auto’s en eigen aanwezigheid meegenomen om Kai Wagenaar Hummelinck’s en Lucas de Wal’s nieuwe bedrijf KWH Racing van dichtbij mee te maken.

Ondanks het slechte weer is de opkomst voor de Grand opening van KWH Racing enorm mooi te noemen. De Honda VIP ruimte is al vol als ik binnenwandel. De presentatie van Kai en Lucas is geheel in de stijlen van beide heren. Kai kent de sheets en bijhorende teksten niet zo heel goed, want geheel op zijn Kai’s heeft Kai op de zaterdagavond nog volop lopen klussen aan een klantenauto.

Tijdens de presentatie vertellen de heren van KWH Racing hoe het bedrijf tot stand is gekomen. Twee Honda-gekken die beide racen als hobby hebben, bundelen hun krachten om racen toegankelijk te maken voor andere racefanaten. Onder begeleiding van race instructeurs Kai of Lucas kan je met een raceklare Honda Civic rijden op circuits in Nederland, BelgiĆ« en Duitsland. Naast het huren van raceauto’s kan je bij KWH Racing ook terecht voor het bouwen van je eigen raceauto en zelfs het behalen van je racelicentie. Voor meer informatie kan je een kijkje nemen op hun website: https://www.kwh-racing.nl

De regenachtige zondag wordt afgesloten met taxiritten in de Honda Civic FK2 Type-R en Honda Civic FK8 Type-R. Zelf rijden in de Honda Civic EK3 is ook mogelijk tegen een kleine betaling. Vanwege het weer heb ik voor een rit gekozen in de nieuwe FK8 Type-R. Met Stephan Blaauw achter het stuur heb ik erg genoten van de nieuwe FK8 Type-R. Wat een geweldige machine is dat zeg! We gaan elkaar nog vaak treffen op het circuit mannen van KWH Racing. ??