Essen heeft de Essen Motor Show, het Zwitserse Genève mag jaarlijks de Geneva International Motor Show organiseren en Tokyo heeft tweejaarlijks de Tokyo Motor Show. Amsterdam had de AutoRAI. Inmiddels alweer vier jaar geleden voor het laatst gevierd. Maar wees niet getreurd. Amsterdam heeft tegenwoordig de International Amsterdam Motor Show.

De tweede editie van IAMS is tussen 3 en 7 gehouden in de Amsterdam RAI. De buurtbewoners hebben dat geweten. Ook de meldkamer van de politie heeft dat zeker geweten. Het aantal meldingen voor schietpartijen in Amsterdam Zuid is nog nooit zo hoog geweest. De politie heeft echter geen slachtoffers kunnen vinden. De bezoekers van IAMS weten echter wel dat een 950 pk sterke Toyota de dader van dat geknal is.

Een autoshow in ons Amsterdam. Daar moet je behoorlijke Rotterdammer of autofoob voor zijn om er niet bij te zijn. Track&Race is er bij met drie auto’s. Parkeren voor de RAI scheelt weer parkeerkosten en stukje lopen. Niet dat wij veel hebben gelopen. Want wij zijn van Ferrari naar McLaren gezweefd, van Lamborghini naar Toyota Supra gehuppeld. Veel ontmoetingen met posterauto’s uit mijn jeugd, maar ook kennismakingen van moderne exclusieve hypercars. Twee peperdure Bugatti’s die op de Carwalk opscheppen over hun dure opties. Zoals blauw carbon op de Chiron ter waarde van €300.000. Of een nieuwe setje velgen en banden voor de Veyron voor een tonnetje. Daar koop je in Friesland een rijtjeshuis van!

Is het heel slecht als ik zeg dat mijn favoriet buiten de RAI stond in de vorm van een Donkervoort D8 GTO RS?